';
side-area-logo

Integrale leefstijl- en vitaliteitscoaching

Voor gezondheid & geluk

De aanpak

Mijn totaalaanpak zorgt voor duurzame en diepgaande resultaten:

 • Je zit beter in je vel en hebt meer energie.
 • Beter slapen.
 • Afvallen zonder crash dieet.
 • Verhoogde weerstand.
 • Je hebt veel meer rust in je hoofd.
 • Je voelt je rustiger en kunt beter ontspannen (zonder schuldgevoel).
 • Je hebt meer zelfvertrouwen.
 • Je voelt je gelukkiger.
 • Je staat weer aan het roer van je leven

Als integraal Leefstijl- & Vitaliteitscoach coach, gids en adviseer ik niet alleen op het fysieke vlak, maar ook op mentaal, sociaal-emotioneel en zingevingsvlak en eigen regie. Als deze dimensies in balans zijn heb je mentale veerkracht, voel je je energiek, sta je positief in het leven en heb je meer rust in je leven.

Veel programma’s richten zich uitsluitend op het fysieke vlak waar de symptomen van disbalans zich vaak als eerste uiten. Ik ga met jou naar de kern. Dus geen symptoombestrijding! Hierdoor boek je eindelijk resultaat.

Layer
Layer

Over mijn coaching

Mijn belangrijkste missie is om jouw gezondheid, vitaliteit en geluk te vergroten. Onze leefstijl in de moderne maatschappij haalt ons uit balans. Onze leefstijl berooft ons van onze energie, geluk en gezondheid. Dit uit zich vaak het eerst in fysieke klachten en ziektes.

Unieke coachmethodiek

Ik werk volgens de unieke 5-dimensionale MARK aanpak.

Wanneer jij de beste versie van jezelf wilt zijn, gaan we aan de slag met het 5-dimensionale vitaliteitsmodel. Deze aanpak visualiseert een holistische kijk op vitaliteit. De vijf dimensies hangen sterk met elkaar samen en beïnvloeden je ‘ervaren vitaliteit’. De (kern-)oorzaken van jouw fysieke disbalans (symptomen!) bevinden zich meestal één of meerdere lagen dieper dan waar de klachten zich bij jou als eerste laten zien.

Effectief persoonlijk plan

Integrale leefstijlcoaching helpt je te ontdekken waar de kerndisbalans zich bevindt. Inzichtelijk wordt aan welke knoppen te draaien om weer op je juiste pad te komen. Door met de kern aan de slag te gaan, zal op andere vlakken ook verbetering ontstaan. Je komt weer in je eigen kracht en weet beter wie je bent, wat je kan en wilt.

Tijdens het uitgebreide intakegesprek neem ik daarom eerst een integrale vitaliteitscheck bij je af. Met als doel de onderlinge beïnvloeding tussen de verschillende dimensies in jouw specifieke situatie te kunnen verhelderen. Om vervolgens samen met jou een heldere focus te kunnen aanbrengen voor het coachtraject. Het resultaat? Duidelijke hoofd- en subdoelen waar je tijdens de coachsessies samen met mij aan gaat werken. Een compleet plan van aanpak op maat dus. En bewezen effectief.

Preventief investeren in je eigen vitaliteit loont

Samen met jou werk ik aan het optimaliseren van je totaalbalans en het aanpakken en omkeren van leefstijl gerelateerde klachten. Ook kan ik je begeleiden om leefstijl gerelateerde klachten te voorkomen. Met coaching voorkom je onnodige klachten en blijf je duurzaam inzetbaar en vitaal.
‘Preventief investeren in een gezonde leefstijl en het optimaliseren van jouw totaalbalans is een cadeautje aan jezelf dat altijd goed uitpakt’.

Hoe werkt het

Wanneer je het contactformulier hebt ingevuld en verstuurd, neem ik contact met je op. In dit kosteloze kennismakingsgesprek stel ik vragen om te ontdekken wat jouw veranderwens is. Als er een wederzijdse klik is, kan het coachtraject beginnen. We starten met een uitgebreide intake aan de hand van de Vitaliteit- en Balans Check. Dit geeft inzicht aan welke knoppen we kunnen draaien om meer geluk, vitaliteit en gezondheid te creëren. Dit is de basis van het coachingstraject. Daarna gaan we, indien je fysiek uit balans bent, aan de slag met de voedings- en leefstijlanalyse. Afhankelijk van jouw wensen en te bereiken doelen volgen hierna extra coachingsgesprekken.

Vitaliteit- en Balans Check

Een Vitaliteit- en Balans Check geeft meer inzicht in Vitaliteit en Balans van de client. De balans wordt opgemaakt hoe het gaat op de 5 levensgebieden uit het Integrale Vitaliteitsmodel van MARK.

Op basis van de antwoorden uit de vragenlijst, volgt er een verdiepend coachgesprek van 90 minuten waarin onderzocht wordt op welke levensgebieden het goed gaat en waar er verbetering wenselijk is. Ook wordt gekeken naar de samenhang tussen dat wat er nu speelt in jouw leven en de gezondheidsklachten en of er verbanden te leggen zijn tussen de verschillende thematieken.

Dit resulteert in:

 • Inzicht in huidige vitaliteit en balans
 • Inzicht in klachten en belangrijke oorzaken hiervan
 • Jouw doelen staan op een rijtje
 • Inzicht op welke levensgebieden stappen te zetten om gelukkiger, gezonder en vitaler te worden

Het betreft in eerste instantie 1 coach-adviesgesprek. Op basis van de wensen en doelen kan naar aanleiding van de Vitaliteit- en Balans Check besloten worden tot extra coachgesprekken.

Layer
Layer
Layer
Layer

Voeding- en Leefstijl analyse

Na de Vitaliteit- en Balans Check gaan we, indien jij fysiek uit balans bent, aan de slag met een Voeding- en Leefstijl analyse. Deze geeft meer inzicht in het voedingspatroon en de leefstijl en waar verbeteringen doorgevoerd kunnen worden ten goede van je gezondheid en geluk. Via een digitaal in te vullen vragenformulier wordt inzicht gegeven in voeding, beweging, spanning & ontspanning, en zelfbeeld. Een lichaamsmeting vindt plaats tijdens de afspraak en maakt onderdeel uit van de analyse.

Op basis van de antwoorden die zijn gegeven over het huidige voeding- en leefstijlpatroon, volgt een verdiepend coach gesprek van 90 minuten waarin advies, tips en coaching wordt gegeven over het verbeteren van de voeding- en leefstijl. Op basis van wensen en doelen kan naar aanleiding van de Voeding- en Leefstijlanalyse besloten worden tot extra coachgesprekken. Dit resulteert in:

 • Inzicht in je huidige voeding- en leefstijlpatroon
 • Quick wins om gezondheid te verbeteren
 • Kennis op welke gebieden duurzame gezondheidsverbetering gecreëerd kan worden.

Kennismakingsgespek

Heb je interesse in een gratis kennismakingsgesprek? Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten.

Kennismakingsgespek

Heb je interesse in een gratis kennismakingsgesprek? Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten

Yoga, leefstijl & vitaliteitscoaching

Op de sfeervolste plek van Alkmaar

© 2020 Body and
Mind Alkmaar

Neem contact op

06 241 384 42
info@bodyandmind-alkmaar.nl

Adres

Steijnstraat 3
1814 DA Alkmaar